31.5.15

Parempi myöhään...Hirween hirween myöhässä tulee nämä tulokset. Monta muuta juttua saa nyt jäädä viime vuodelta kirjoittamatta, mutta ei voinut Piran uutta titteliä jättää mainitsematta vaikka onkin "vain" näyttelytulos. Ehkä kuitenkin sellainen, jota ei koskaan eteen tule kun ei noissakaan kinkereissä niin kauheasti juosta eikä Maailmanvoittajanäyttelyä ihan heti Suomessa uudestaan järjestetä. Viime vuonna ei monesti kisattu eikä näyttelyissä käyty, mutta loistavin tuloksin. Retalle kolme x ERI + 1 SERT, Piralle MV-14 + ROP-VET ja Sarullekin agissa toinen LUVA neljästä startista.

Maailmanvoittajanäyttelyyn menoa piti miettiä viime metreille, mutta päätin sitten ilmoittaa Retan ja Piran, jolle olikin kertynyt näyttelytaukoa 3 vuotta. Tuomari on jo aiemmin tykännyt kovasti Pirasta, joten suuret odotukset oli taka-ajatuksena. Etukäteen tuli kuitenkin mietittyä miten käy kun hampaita siltä on tippunut matkan varrella (yhdestä poistosta vain on todistus), turkki vedessä läträämisen takia laineilla ja entistäkin pehmeämpi, mitenhän se esiintyminen tauon jälkeen meneekään...EJ-rekisteriinkin piti Pira muistaa siirtää kilpirauhasen vajaatoiminnan takia.

Ihan turhia huolia kun tuomari ei kurkannut Piran suuhun ollenkaan eikä siten hammastodistuksen peräänkään kysellyt. Itse asiassa ei edes koskenutkaan koko koiraan eli turkki oli ok ja Piralle ei turhia paineita tullut kun tuomari vain tuijotteli kauempaa. ROP-kehässä tuomari kommentoi joka koirasta jotain puutteita, mutta Piran kohdalla totesi vain, että "Joy" :). Messarin tiivis ilmapiiri ei myöskään jo lähes veteraania häirinnyt (enää). Reta omaan tyyliinsä otti rennosti. Pieni lisäkuvio toki tuli siitä kun suoraan kehästä tullessa Kennelliiton edustaja tuli kättelemään ja Pira pääsi doping-testiin...Reilun kuukauden päästä tuli negatiivinen tulos postissa.

Maailmavoittajanäyttely 10.8.2014, tuomari Guido Perosino

Reta, JUN ERI
14 months. Good size. Feminine. Lovely head & expression. Sligthly long in body. Slightly cow-hocked. Elbows are a bit loose. Lovely movement on the side.

Pira, MV-14, ROP
8 years old. Lovely feminine, excellently built. Great type. In the movement hocks are close each other. Very typical on the side. Excellent coat.

Pira käväisi myös pyörähtämässä kehässä veteraanina. Tulos VET ROP. Pehmeän turkin takia ei SA:ta. Perusmeininki tuomarin kopeloidessa eli voimakas nojaus emäntään. Eka arvostelu Suomesta muuten missä käytöksestä tulee mainintaa. Aina se on ollut käsiteltävissä, mutta enemmän tai vähemmän nojaillut vastakkaiseen suuntaan tuomarista.

Liminka 30.8.2014, tuomari Markku Kipinä.
Tyypiltään erinomainen hieman epävarmasti esiintyvä kuitenkin käsiteltävissä oleva veteraani. Hyvä luusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Ryhdikäs veteraani, jolla hyvä pään muoto, purenta ok. Pehmeähkö turkki. Liikkuu hyvällä askeleella.Limingan näyttelystä kuvia muistakin roduista täällä.

Retalle löytyi vihdoin oikein hieno uusi koti Muksiksen Lauran vanhempien Tarun ja Pekan luota. Siellä on nuorelle pyrtsille mukavasti aktiviteetteja ulkoilun, uusien koira- ja ihmiskontaktien sekä kaikenlaisen omakotitaloasumiseen liittyvän puuhastelun muodossa. Yksin ei juuri tarvi olla eikä aika muutenkaan käy pitkäksi. Eipä olisi voinut parempaa ja sopivampaa kotia Reta saada :)

Reta on sijoitettuna vaikka sen lonkkatulos D/D ei isoja toiveita jalostuskäyttöön anna. Toinen lonkka oli Limaninkin mielestä lähes C (soitin hänelle), joten paneeliin halusin kuvat laittaa. Tulos ei kuitenkaan muuttunut. Katsotaan myöhemmin miltä lonkat näyttävät ja mietitään sitten asiaa uudestaan. Yhdistyksen jalostusuosituksen raja-arvohan tuo on eikä lonkat huonoimmat mahdolliset D:t ole, päinvastoin, mutta varsinkin tiiviimmät voisivat olla. Luuston osalta kaikki muu onkin kunnossa, pentuna Retalta on löytynyt yksi erittäin hento ylimääräinen ripsi, joka ei häiritse mitenkään.

Ei kommentteja: