2.9.13

Synttäreitä!

Pira the frisbeedog täytti elokuussa jo 7-vuotta. Veteraani-ikä lähestyy :O Niin se aika rientää! Hyvä meininki sillä on nykyisin eli lääkitys kohdillaan ;) Virtaa riittää ja omia juttujaan kehittelee. Pentujen hakureissun aikaan vaan oli kehittänyt ikävämmän yllätyksen. Pupu päätti, että hoitopaikassaolo riittää ja lähti lätkimään kotiin. Yksin oli jäänyt ja pesuhuoneen ovi ei ollut kunnolla kiinni. Lasikuistin oven myös sai helposti auki. Lelupallonsa oli tiputtanut ulkokuistille. Voin niin kuvitella, että Piralla on käynyt mielessä, että jes, saan leikkiä pihalla kunnes on tajunnut, että tässähän on baana auki ja eikun matkaan.


Kolmisen kilometriä matkaa oli kotiin. Tosin sisälle ei päässyt ennenkuin naapurit saivat oven auki (mukava saada reissussa soiton, että sun koira vissiin täällä juoksentelee pitkin pihaa) ja Pira uskaltautui sisään livahtamaan. Kiinnihän se ei kellekään varmasti anna kun pelkää vieraita ihmisiä niin paljon. Onneksi ei jäänyt auton alle! Reissussa kuulin Piran emästä pari tarinaa, jotka vahvistivat suunnan mistä tuota omaa vahvaa tahtoa on tullut :) Ei kylläkään tuota ihmispelkoa. Aikaisemmalta omistajalta paimenesta vuorilta on lähdetty laaksoon juoksuaikana hormonien viemänä ja lasin läpi menty omien pentujen perään...Jepjep, ymmärrän hyvin ;)Rene the Herra Potila täytti tänään 9-vuotta! Sen verran eläväinen (varsinkin ruoka-aikoihin) on, ettei uskoisi numeroa sen iäksi. Sairautensa tosin on vanhentaneet ja heikentäneet sitä. Tänään käytiin lääkärissä kun se hengittää raskaammin tilanteissa, joissa ei ole hengästynyt tai ei ole kuuma. Välillä väsähtelee lenkillä ja henkikin haisee. No syyksi paljastui nielu- ja anaalirauhastulehdukset. Jos antibiottti ei ala auttaa tilanteeseen, tarvii tutkia lisää.

Renen tilanteessa sitä on suunnilleen viemässä viimeistä tuomiotaan kuulemaan. Nyt sain valaisua tuohon keuhkofibroosiin. Harvoin se on syy miksi koira lopetetaan. Muuta ehtii tulla väliin eli ei se välttämättä kovin nopeasti etene vaikka yksilökohtaisia eroja on. Rene porskutti puoli vuotta ensimmäisellä puolikkaalla kortisonia. Toinen puolikas lisättiin alkuvuonna ja nyt on *ehkä* jotain. Ehkä niitä synttäreitä vielä tulee lisää. Toivottavasti ainakin!

Rene on ensimmäinen tuontini ja rotunsa edustaja itsellä. Harkinnassa oli silloin myös paimenlinjainen aussie, mutta pyrtsit veivät voiton. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta muuta rotua ei ole harkinnassa edelleenkään. Joka rodulla on ongelmansa ja varsinkin luonteiltaan omat useamman viime vuoden tuonnit ja tuttavuudet vahvistavat vain ajatusta kiehtovimmasta rodusta. Tämä jaloissa pyörivä 12-viikkoinen riiviö ei varsinkaan mieltäni voisi muuhun muuttaa :) Siitäkin lisää kun päivityssumaa on vähän purettu. Seuraavaksi Sarun viimeaikaisen agikisaryppään raporttia jopa videoiden kera!


Ei kommentteja: