11.10.12

Agilityä meillä ja muualla

Viime lauantaina koitti vihdoin päivä, jona Saru pääsi ensi kertaa virallisiin agilitykisoihin. Kisakirjaan ei saatu merkintöjä, mutta moneen asiaan voi olla tyytyväinen. Agiradalta tippui ensimmäinen rima ja pujottelun aloitusvirheestä tuli vitonen myös. Kontaktit meni oikein kuuliaisesti ja hienosti. Pääosin kaikki muutenkin, mutta iso mutka tuli kun yksi hyppy valui pitkäksi. Tuolla kympillä ei sitten sijoituttu.

Hyppyradalla taisin peittää (epäonnistuneella) persjätöllä putken jälkeisen pituuden eli ei oikein koiraparka voinut sitä suorittaa. Sen korjattua jatkettiin parin putken kautta hypylle, jota ennen oli tarkoitus tehdä pieni vekki. Tässä tuli myös sähellystä, jonka seurauksena Saru hyppäsi hypyn väärinpäin. Pujottelu meni hienosti tällä radalla ja muutenkin loppurata, mutta toiseksi viimeisen hypyn jostain syystä kiersi myös ulkokautta.

Kaikinpuolin Sarun asenne oli hieno. Sillä oli aiemmin juoksun jälkeen kausi, jolloin lelut ei palkaksi kelvanneet ja muutenkin hempeili normaalia enemmän. Esim. lenkillä jos sitä katsoi, tuli se korvat luimussa lipaisemaan söpösti kättä yms. :D No nyt radalta tullessa kehuista innostuneena puri hihaa ja tappoi hanskaa eli normaali possumeininki on taas kuvioissa. Ekan radan jälkeen sivummalla Saru intoutui kehuista juoksemaan hihnan sallimissa rajoissa istualtaan-hepuliaan. Se pitäisi saada joskus videoitua, on se niin koomisen näköistä. Muutenkin neiti on helppo kisaseuralainen kun ei stressaa eikä sen käytöksen takia tarvi stressata. Hieman on tainnut aikuistua kun ei ihan niin paljon vedä ihmisten luo rapsutuksia kerjäämään (tai vaatimaan...) eikä myöskään repeile leikkimään kaikkien hauskan oloisten koirien kanssa. Urosten takapuolen haisteluyritykset myös torjutaan käännähtämällä ja jopa tuimalla katseelle. Kait siitä aikuinen koira vielä tulee.

Tsekeissä kisattiin agilityn maailmanmestaruuksista samana viikonloppuna. Tällä kertaa en ostanut video-oikeuksia, mutta medien yksilöitten loppuhuipentuman seurasin kännykällä agi.fi:n chatin ihmisten kommentoinnin kautta. Pääsi kyllä tunnelmaan niinkin. Erityisen jännää oli kun Silvia ja La olivat finaaliradalla. Niinhän sieltä tuli ties kuin mones mitali kun pronssille pääsivät. La on jo 11-vuotias, joten on ihailtavassa kunnossa. Muitakin hienoja pyrtsisuorituksia taas nähtiin. Täällä tulokset.

Ei kommentteja: