15.6.12

Ultrasound makes (almost) no sound, but it makes sense

Otsikossa ei oo kyllä järkeä, mutta tällainen tällä kertaa :D Ennen ultraääniin sukeltamista aloitetaanpa aikaisemmista käänteistä.

Pira on nyt saanut Forthyron -nimistä lääkettä parisen kuukautta. Heti lääkityksen alettua sen olossa huomasi parannusta, mutta pian hyvä vaikutus heikkeni. Kysyin lupaa saada nostaa annostusta ennen kontrolliverikokeita kun näytti, että aloitusannos on aivan liian pieni. Uudella annostuksella mentiin reilu kuukausi ja otettiin kontrolliverikokeet. Pira piristyi selvästi lääkityksen myötä ja muutenkin tyytyväisemmän oloinen se on ollut. Mitättömiin ääniin reagoiminen myös vähentyi selvästi.


Kontrolliverikokeissa kilppariarvot ei lääkärin mielestä silti olleet niin hyvät kuin pitäisi. Ne on parantuneet vain hyvin vähän oireiden helpottumisesta huolimatta. Yleensä kuulemma koiralla arvot pomppaa selvästi parempaan suuntaan lääkityksen alettua. Lisäksi Pira on ennemmin lihonut vielä lisää kun aineenvaihdunnan pitäis nopeutua ja ylimääräisen nesteen ja rasvan pikkuhiljaa poistua. Valeraskausoireitakin sillä on ollut selkeästi. Se ensisijaisesti etsii sopivaa pesäpaikkaa tunkemalla itseään kaikkiin mahdollisiin koloihin ja kaivelee kuoppia kuusien alle yms. Kova tohina päällä :) Toisinaan sillä on ollut myös vatsan alueella tosi tiukat lihakset/suolisto tiukkana/jumissa tms. Lisäksi jotain muuta epämääräistä oireilua. Tästä johtuen lääkäri oli sitä mieltä, että kannattaisi ultrata varsinkin munasarjat kystien poissulkemiseksi jos joku muu häikkä sotkis tässä vielä.

Tänään käytiin ultrailemassa sitten Piralta kaikki sisäelimet ja hyvältä sisuksissa näytti :) Ultrannut lääkäri tuli siihen tulokseen, että kilppariannostus ei varmaan vaan ole vielä tarpeeksi kohdillaan ja annosta nostettiin hieman. Kontrolli sitten taas kuukauden päästä. Jospa nuo loputkin oireet helpottais kun annostus saadaan oikeaksi ja lääkitys alkaa kunnolla tehota sekä kun valeraskausoireet hellittää. Annostus on nyt Forthyron 200 mikrog, 1 tbl aamuin ja illoin.

Toinen ultrattu kohde tällä viikolla oli Renen sydän. Vuosi sitten se ultrattiin selkeästi kuullun sivuäänen takia ja ohjeissa oli, että kontrolli kannattaa tehdä 6-12 kk kuluttua. Muutaman ensimmäisen selvästi lämpimämmän päivän aikana Rene liikkui sen verran haluttomammin, että ajattelin olevan järkevää ultrata nyt se sydän uudestaan. Hyviä uutisia tuli Renellekin eli läppävika ei ollut pahentunut ollenkaan. Renellä läppävika vaikuttaisi olevan hitaasti etenevää eli pariin vuoteen ei pitäisi ainakaan sydämestä johtuvia oireita tulla. Hienoa! Kävinkin ostamassa vihdoin Furminaattorin ja pikatestauksen perusteella on maineensa väärti! Eli karvat lähtee nyt varsinkin Reneltä, jotta sille ei tulisi niin kuuma kesän aikana.

Rene pääsi myös osteopaatin käsittelyyn kun Markus Laios oli täällä pohjoisessa muutaman päivän koiria hoitamassa. Mukava oli kuulla sama mitä itsekin olen ollut mieltä eli että Rene on selvinnyt vaativasta lonkkaleikkauksesta tosi hyvin. Toki lantiossa ja muuallakin jumeja oli, mutta molemmissa takajaloissa on hyvät lihakset ja se käyttää myös leikattua jalkaa tehokkaasti.

Hyviä terveysuutisia siis tällä kertaa!


Ei kommentteja: